איך גובים חובות?

גביית חובות זהו הליך מוכר בבתי עסק שונים ממנו אנשי עסקים רבים מקווים להימנע. לעיתים נוצר מצב בו חוזרים שיקים בסכומים גבוהים ובעל העסק נותר בהפסדים כלכליים כבדים. במקרים אחרים מדובר בהלוואה שנתנו ולא הוחזרה.

לאנשים הזקוקים לגבייה עומדת האפשרות לפנות ללשכה להוצאה לפועל ובכך לנסות לגבות את כספו בחזרה. לרוב זוהי הדרך היעילה ביותר.

חשוב לפנות לעורך דין מומחה שילווה את בעל העסק בתהליך ויסייע לו לזכות בכספו בחזרה. מערכת ההוצאה לפועל היא מערת בירוקרטית, סבוכה בטפסים והליכים שקשה להתמצא בהם ללא ידע מקדים בתחום. בנוסף קורים מקרים בהם נאלץ האדם הגובה לפנות לבית משפט על מנת שיתבע את החייב בהחזר כספי. וישנם עוד כלים לגביית חובות בהם נידרש להשתמש על מנת להשיב את כספנו האבוד.

גביית חובות דרך הלשכה להוצאה לפועל

הדרך הנפוצה ביותר. באמצעות מילוי טפסים מסויימים ותשלום אגרה ניתן לפנות לסיוע ללשכה להוצאה לפועל בגביית החוב הקיים. שלב ראשון הוא פתיחת תיק והבאת כל המסמכים הרלונטים ללשכה, שלב שני הוא שליחת מכתב מהלשכה להוצאה לפועל לאדם החייב המזהיר אותו ומתריע אותו בהחזרת החוב הכספי ושלב שלישי, ביצוע הגבייה בפועל.

מקרים בהם ישנה עתירה לבית משפט

האדם החייב זכאי להתנגד ולפנות לבית משפט על מנת לערער על הדרישה. ישנם מקרים בהם תשלום השיק בוצע באמצעי תשלום אחרים. אם יש בידו של החייב אפשרות להוכיח זאת הרי הוא פטור מתשלום נוסף.

בנוסף, לעיתים השיקים מזוייפים ואינם אמיתיים והאדם החייב אינו מחויב בתשלום עבור שיק מזוייף. לעיתים מחייבים אדם עבור חוב שלא הוא צריך לשלם, בעיקר במקרים של עירוב צד ג'. אם האדם החייב יכול להוכיח כי הסכום שרשום על השיק אינו מחוייב . לדוגמה ניתן להוכיח זאת במידה ולא כתוב על השיק 'למוטב בלבד' וכך לא ניתן לדעת דרך איזה ידיים השיק עבר עד שהגיע לבית המשפט.

צורות גבייה הקיימות בלשכה להוצאה לפועל

ניתן לגבות כסף מהאדם החייב במספר דרכים. באמצעות הוצאת צו מאסר, קנסות, צו מניעה של יציאה מהארץ ועוד. לעיתים נגד האדם החייב נפתחים מספר תיקים שונים לכן הלשכה להוצאה לפועל מאחדת את התיקים לידי תיק אחד. במקרים אלו, האדם החייב מגיע להסדר עם הלשכה להחזר חודשי אותו הוא מסוגל להחזיר וסכום זה מתחלק באופן שווה בין כל התיקים שנפתחו. לאדם החייב ניתנת אפשרות נוספת והיא להודיע על פשיטת רגל וכך כל נכסיו ימכרו למרבה במחיר וכספי המכירה יחולקו בין הנושים השונים.

גביית חובות לאחר פטירתו של האדם החייב

במקרים בהם האדם החייב נפטר ניתנת האפשרות לפנות ליורשיו על מנת שישלמו את חובו. ניתן לשלם חוב באמצעות גביית נכסי העיזבון או הליכים נוספים הניתנים לביצוע על ידי הלשכה. היורשים מחוייבים בתשלום החוב באותה מידה כמו בעל החוב הנפטר, גם אם מדובר בסכומים גבוהים במיוחד.

אופציה נוספת היא לפנות ללשכה ולהודיע על חוב אבוד. כלומר על מקרה בו בוצעו וננקטו כל ההליכים האפשריים ללא הצלחה. במקרים אלו ניתן לקבל החזרי מס בשווי הכנסות שהאדם הגובה היה אמור לקבל. חשוב לדעת שלא תמיד הלשכה להוצאה לפועל מכירה בחוב זה כחוב אבוד ויש צורך בהוכחה מלאה כי ננקטו כל ההליכים האפשריים לגבייה.

גביית חובות באמצעות פנייה לעורך דין

כפי שנית לראות גביית חובות זהו הליך מסובך ומייגע הדורש מאמץ זמן והשקעה. מילוי הטפסים השונים והצורך להגיש בקשות חוזרות ונשנות יכול לקחת זמן רב, בעיקר לאדם שאינו מיומן ומנוסה בתחום. עורך דין מקצועי יכול לבצע עבור הלקוח את כל הליך הגבייה ולסייע לו לגבות בהצלחה את כספו.

אתר "קופת חיסכון – פורטל השקעות, קרנות, פנסיה" הוקם במטרה להעניק לגולשים מידע מקיף ואיכותי בכל הנוגע לחיסכון והשקעות. 

תוכן עניינים