קרנות מימון

גופים שונים ובפרט גופים עסקיים זקוקים למימון רב בשלבים שונים של מחזור חיי העסק. מימון נדרש בכדי להקים עסק חדש, בכדי לממן פעילות שוטפת, כדי להתרחב ולגדול, כדי לעבור תקופות קשות של ירידה במחזור העסקים ועוד.

לצד האפשרות ללוות כסף ממקורות שונים כגון בנקים או חברות אשראי שונות יש גם אפשרות להיעזר בקרנות מימון. קרנות כאלה יכולות להוות חלופה לאשראי בנקאי ובדרך כלל הן מהוות השלמה או תוספת וחלק חשוב ממגוון פתרונות המימון הקיימות.

ללקוחות כל הבנקים

קרנות מימון שונות יכולות להיות ממשלתיות, פרטיות וכן לפעול בשיתוף עם המערכת הבנקאית. מרבית קרנות המימון יכולות להתאים לעסקים או ללקוחות פרטיים ויזמים ללא כל קשר לגוף שבו מתנהל חשבונם. גם במידה ומדובר בקרן מימון הפועלת בשיתוף בנק זה או אחר, בקשה למימון אצל הנהלת הקרן תוכל להגיע מקרב כלל לקוחות הבנקים.

קרנות הלוואות בערבות מדינה

קרנות המימון שהן אולי הידועות ביותר גם למי שאיננו מעורה בתחום המימון הן קרנות ההלוואות בערבות מדינה.

קרנות כאלה מסייעות במיוחד ללקוחות עסקיים או ליזמים שמתקשים להציג לפקיד הבנק ביטחונות מספקים. קרנות כאלה מציעות הלוואה בתנאים טובים, כאשר לא אחוז הריבית בהלוואה הוא הגורם היחיד המהווה מוקד משיכה. הרעיון הוא שהמדינה מספקת ערבות עבור העסק לתשלום ההלוואה. אם בהלוואה בנקאית רגילה יידרש בעל העסק למשכן בית, מפעל או מכונות ששווים ניכר, כאן הדרישה היא להציג משכון נמוך בהרבה – לעיתים רבע בלבד מערך ההלוואה.

קרנות של הלוואות בערבות מדינה מתאימות הן לעסקים קטנים והן לעסקים גדולים. יש מסלולים מיוחדים ליזמים ומסלולים שמתאימים לעסקים בהתרחבות וכן לעסקים מוטי ייצוא. הגשת הבקשה ואישורה מותנה בעמידה בקריטריונים שונים, כלכליים ואחרים. נציגי המדינה או גוף מוסמך וכן נציגי הבנקים הם אלה שיצטרכו לאשר או לא לאשר את הבקשות וזאת – מתוך שיקולים ענייניים.

קרנות מימון פרטיות ומתמחות

קרנות מימון נוספות, לא פחות חשובות מהקרנות בערבות מדינה הן הקרנות הפרטיות או הקרנות המתמחות. קרנות כאלה פועלות בשמות שונים ועל פי קריטריונים כגון:

  • קרנות לפי מגזרים – ניתן למצוא למשל קרנות מימון למגזר התעשייתי (מתאימות לחברים בהתאחדות התעשיינים) קרנות מימון למגזר החקלאי וקרנות למגזרים נוספים לרבות אנשים פרטיים (כגון סטודנטים לפי תנאים סוציואקונומיים, עולים לפי ארצות עליה, עדות ועוד).
  • קרנות לפי אזורים בארץ – יש קרנות הפועלות לעידוד עסקים בפריפריה, לעידוד התעשייה באזור הצפון, בדרום וכן ביישובים ספציפיים.
  • קרנות למטרות ספציפיות – ישנן קרנות המיועדות לצורך שידרוג ושיפור מפעלים, יש קרנות הפונות למגזר היצואנים, לעסקים חדשים וקטנים, קרנות לטובת חקלאים בתקופות של נזקים הנובעים מאסון טבע ועוד.

הגשת בקשה לקרנות המימון

על מנת לזכות בהלוואות ולעיתים גם במענקים מטעם קרנות מימון, יש צורך להגיש בקשות מפורטות ולצרף גם מסמכים שונים. עסקים רבים נעזרים בתהליך זה בחברות מקצועיות שמסייעות בתהליך וחוסכות זמן וטרחה. יש לציין שניתן להגיש גם בקשה באופן פרטי, אך יש לבצע את הנדרש באופן מוקפד בכדי לא להיענות בשלילה מטעמים שוליים.

הגשת בקשה לקרן מימון תצריך בדרך כלל:

  • הפקת דוחות פיננסיים של החברה – דוח רווח והפסד הוא הכרחי ולעיתים יש לצרף מסמכים נוספים כגון תזרים מזומנים, אישור רואה חשבון, תדפיסי עו"ש.
  • הגשת תוכנית עסקית או אישורים על מחזור פעילות. תוכנית עסקית חיונית בכל מקרה של יזמים חסרי ניסיון או עסק בהתרחבות.
  • אישורים נוספים כגון אי קיום חוב לרשויות המס, אישורים מרשם החברות או רשם העמותות, אישור ניהול ספרים ועוד.

ראו גם:

קבלת מימון או הלוואה?

הלוואה כנגד חיסכון

אתר "קופת חיסכון – פורטל השקעות, קרנות, פנסיה" הוקם במטרה להעניק לגולשים מידע מקיף ואיכותי בכל הנוגע לחיסכון והשקעות. 

תוכן עניינים