עיגול לטובה – תורמים בכל קנייה!

עמותת עיגול לטובה היא דבר נפלא אשר צמח ממקום טהור שכולו טוב, עמותה אשר יישמה מודל לגיוס תרומות שהינו חדשני בעולם ובהחלט יהיה מתקבל על הדעת שיתפשט בעולם באופן מוצלח.

העמותה מציעה מודל תרומה פשוט מאוד, המתבסס על כך שכולנו עושים קניות רבות בכרטיסי אשראי וכי בעזרת סכומים קטנים מאוד שנתרום בכל קנייה אפשר ליצור שינוי משמעותי. באמצעות עיגול לטובה, הלקוח/התורם, בוחר בעצמו לאילו עמותות וארגונים הכסף יועבר.

מעגלים ותורמים

המודל הייחודי שעל פיו פועלת עמותת עיגול לטובה הוא כזה שלאחר ההצטרפות לתכנית, דרך חברת כרטיסי האשראי באמצעות תהליך פשוט למדי שמהותו לחיצה על כפתור, בכל קנייה אשר מבצעים בכרטיס האשראי, סכום החיוב מעוגל לשקל הקרוב או בשיעור שנקבע על ידי בעל הכרטיס וההפרש מצטבר ומועבר לארגונים שאותם בחר התורם מראש.

הכוונה היא שבאמצעות הרבה תרומות קטנות של מספר גדול של אנשים, ארגון ספציפי יוכל לגייס תרומות משמעותיות.

ממידע של עמותת עיגול לטובה סכום התרומה החודשי הממוצע לאדם הינו 4 ש"ח – סכום לא משמעותי באופן  מובהק, אך כאשר מדובר על אלפי ואף מאות אלפי אנשים הסכומים מצטברים והופכים משמעותיים עבור הארגונים השונים.

על פי רוב, העיגול של סכום הרכישה המקורי בכרטיס האשראי הוא באגורות ולשקל הקרוב. כאשר העמותה מאפשרת גם לבחור לעגל בשיעורים גדולים יותר, כמו למשל אם הקנייה הייתה עבור 96.40 ש"ח אז הסכום "יעוגל לטובה" לסכום של 100 ש"ח.

נכון לסוף 2012, חברות האשראי התומכות בפעילות עיגול לטובה ומאפשרות ללקוחותיהן להצטרף לשירות הן ישראכארט, לאומי קארד ואמריקן אקספרס (גם של ישראכארט).

עיגול לטובה גם דרך המשכורת

יוזמה חדשה יותר אשר צמחה דרך המודל לעיגול סכום הקנייה בכרטיס אשראי לטובת העברת ההפרש בתור תרומות לעמותות וארגונים היא עיגול לטובה דרך השכר.

הכוונה היא שחברות וארגונים יכולים לבחור – תוך הסכמת העובדים כמובן ובחירה אישית של הסכום – שסכומים קטנים מהמשכורת "יעוגלו" כלפי מטה, כאשר ההפרש מועבר לעמותות בבחירת העובד או החברה המעסיקה.

סכומי העיגול הם לרוב ל-5, 10 או 20 השקלים הקרובים, כלפי מטה כמובן. המעסיקים יכולים לבחור להעמיד תרומה מקבילה לזו של כל עובד.

עיגול המשכורת לטובת תרומות מתבצע באמצעות שיתוף פעולה של העמותה עם חברת חילן טק, מחברות הפיננסים והשכר הגדולות בישראל.

כמו כן, יש חברות מסחריות המצטרפות לפעילות עיגול לטובה בכך שעבור כל לקוח שלהן המצטרף לשירות הן מעבירות תרומה מסוימת למען פעילות קהילתית כלשהי או לצורך חברתי שאינו למטרות רווח.

למי תורמים?

עמותת עיגול לטובה ביקשה מהשופט העליון בדימוס מאיר שמגר שירכז ועדה לבחירת התחומים שעבורם ראוי לתרום במסגרת העמותה. כמו כן כל העמותות הנמצאות בפעילות העמותה נבחנות בשוטף ומקבלות אישור מטעם ארגון "מידות" המקדם שקיפות ובוחן את המגזר השלישי בישראל (עמותות ומלכ"רים).

בפועל, במסגרת התרומות של עיגול לטובה אפשר לתרום לכ-70 עמותות, כאשר הן מחולקות לתחומי פעילות – אפשר לבחור עמותות ספציפיות או לתרום למען התחום כולו.

אודות עיגול לטובה

את הרעיון של עיגול לטובה  (נקרא Round Up באנגלית) למעשה יזם אדם בשם ריי טיילור, אזרח אנגלי שחשב על הרעיון וחיפש מישהו שיעזור לו להפוך אותו למציאות. הרעיון הגיע לאורני פטרושקה, יזם הייטק מצליח מאוד שכבר עשה "אקזיט" והחליט להקדיש את זמנו ומרצו לפעילות קהילתית ולמען שיפור החברה בישראל.

פטרושקה חבר לקבוצה של אנשי עסקים נוספים ויחד הם הקימו את הפעילות הישראלית והראשונה בעולם של עיגול לטובה.

העמותה "עיגול לטובה" פעילה בישראל, אך השאיפות של הרעיון גדולות יותר ומוכוונות לכל העולם. ארגון Round Up העולמי מפעיל פעילות בינלאומית ומבקש ליישם את המודל החדשני וההגיוני הזה לתרומות במדינות שונות.

כמעט כל הכסף מהעיגולים מועבר לתרומות, למעט סכומים קטנים הנדרשים לתפעול העמותה – אשר בחלקים רבים מופעלת בהתנדבות ובאמצעות תרומות.

אתר "קופת חיסכון – פורטל השקעות, קרנות, פנסיה" הוקם במטרה להעניק לגולשים מידע מקיף ואיכותי בכל הנוגע לחיסכון והשקעות. 

תוכן עניינים