פקדונות בנקאיים הם מכשיר השקעה שברוב המקרים נחשב סולידי ועם מעט סיכון, פקדונות בנקאיים מאפשרים ללקוח לחסוך כספים בצד וליהנות מתשואות שמוסיפות להשקעתו הראשונית בהתאם למסלול ההשקעה או הפיקדון בו בחר.
פקדונות של בנק הפועלים מגוונים מאוד מבחינת האפשרויות שהם מציעים לחוסך הקטן.
פקדונות שקליים של בנק הפועלים
פקדונות שקליים של בנק הפועלים באפיק שקלי מאפשרים השקעה עם התחייבות של הבנק לשלם בסיום התקופה ריבית ו/או הפרשי הצמדה ללקוח. במסלולים אלו של פקדונות של בנק הפועלים ניתן לבחור בין פקדון בריבית בסיסית או הצמדה למדד המחירים לצרכן, ההפקדה והפירעון של פקדונות אלו ללא עמלות.
- פר"י (פקדון ריבית יומי): ההצמדה היא יומית וניתן להפקיד או למשוך בכל יום עסקים. האפיק הוא שקלי בריבית קבועה.
- פק"מ (פקדון קצר מועד): לתקופה של 7-365 ימים, אפיק שקלי בריבית קבועה, צירוף הריבית לקרן הוא בכל תחנת חידוש של הפקדון.
- פק"מ +: פקדון שקלי בריבית קבועה לתקופה של 7-720 ימים, צירוף הריבית לקרן בסיום שנה.
- פר"מ (פקדון ריבית משתנה): לתקופה של שבוע עד שנה, הריבית משתנה ונקבעת בהתאם לריבית הפריים, מצורפת כל חידוש הפקדון.
- פר"מ +: אותו פקדון רק לתקופה של עד 720 ימים וצירוף הריבית לקרן בסיום שנה.
פקדונות מטבע חוץ של בנק הפועלים
בנק הפועלים מאפשר הפקדה לפקדונות מט"ח במטבעות המובילים כגון דולר ארה"ב, יורו, ליש"ט, פרנק שוויצרי, דולר קנדי ומטבעות נוספים. באופן כללי הריבית על פקדונות של בנק הפועלים שהם צמודי מט"ח נקבעת בהתאם ליתרת המט"ח בחשבון.
- פקדון מט"ח יומי: לתקופה של שבוע עד שנה, ריבית קבועה מראש וניתן למשוך כספים בסיום התקופה – מתאים למי שצריך כסף בתאריך ספציפי וידוע.
- לפי חודשים: לתקופה של 1-12 חודשים לפי הגדרת חודשים ספציפיים, ריבית קבועה לתקופה.
- פקדון מט"ח לשנה: אין משיכות במשך השנה, הריבית יכולה להיות קבועה ומשולמת בסיום התקופה או מועברת בכל חודש, 3 או 6 חודשים לעו"ש או ריבית משתנה שמצורפת לקרן או מועברת כל תקופה לעו"ש.
- ריבית קבועה ל-2-5 שנים: פקדון בריבית שמשולמת פעם בחודש, 3, 6 או 12 חודשים לעו"ש.
- ריבית משתנה: תקופה של 3-5 שנים, הריבית מועברת לעו"ש פעם בחודש, 3, 6 או 12 חודשים.
- פקדון ריבית דריבית: פקדון מט"ח בריבית קבועה שנצברת בכל חודש לקרן ומשולמת בסיום התקופה – 3-5 שנים.
פקדונות עולמיים – בהתאם לשער מטבע
אלו פקדונות של בנק הפועלים ששונים במהותם מפקדונות מט"ח, ההפקדה בשקלים אך מוצמדת לשער יציג של מטבע זר והריבית היא בהתאם לריבית במדינת המקור של אותו מטבע, קרן הפקדון אינה מובטחת.
במקרה של פקדונות של בנק הפועלים במסלול צמוד מט"ח הפקדון צמוד לשער היציג שמתפרסם מבנק ישראל, כאשר לא ניתן להפקיד או למשוך מהפקדון ביום שלא נקבע בו שער יציג (ראשון למשל). זמני הפקדונות משתנים לפי כל מטבע והמטבעות הזמינים הם: דולר ארה"ב, ליש"ט, יורו, פרנק שוויצרי וסל מטבעות.
פקדונות של בנק הפועלים – משולבים
במקרה של פקדונות משולבים, ההשקעה במהלך תקופת הפקדון היא בכמה נכסי בסיס שונים, כך ניתן להרוויח תשואה טובה יותר ולגוון את הסיכון.
דוגמא של פקדון כזה היא פקדון לשנתיים לא צמוד, בשנה הראשונה מקבלים ריבית שקלית קבועה ובשנה השנייה ריבית משתנה עפ"י הפריים.
פקדונות של בנק הפועלים – יתרון מובנה
פקדונות במסלול יתרון מובנה מבטיחים את הקרן הנומינלית של הפקדון וההשקעה בכל פקדון היא במסלול מיוחד בשוקי ההון מכל רחבי העולם, למשל פקדון 24 חודשים שמושקע במדד MSCI העולמי.