Site icon קופת חיסכון – פורטל השקעות, קרנות, פנסיה

איתור חסכונות ישנים

במהלך חייו של אזרח ישראלי הוא חוסך כספים במגוון מוצרים פיננסיים, חלק מיוזמתו וחלק ביוזמת מעסיקים, במקרים רבים החוסכים, או במקרים הקשים יותר יורשיהם, כלל לא זוכרים או יודעים על קיומם של חסכונות אבודים מהעבר, שהוקמו לפני עשרות שנים וכך הם לא דורשים אותו מהגופים הפיננסיים השונים.

זהו מצב בעייתי שמתרחש במקרים רבים מדי ובפועל מדובר על מיליארדי שקלים שבעליהם החוקיים לא יודעים עליהם או נתקלו בקשיים לאתרם. באגף הפיקוח על שוק ההון, הביטוח והחיסכון שוקדים על תקנות חדשות שיחייבו את הגופים הפיננסיים לאתר את החוסכים או יורשיהם ושיאסרו עליהן לעצום עין וליהנות מהישארות הכספים בקופותיהם.

עד פרסום התקנות המחייבות הללו בפועל אין לחברות הפיננסיות תמריץ אמיתי לחפש את בעלי הכסף הזה וגרוע מכך לא קיים מאגר נתונים מרכזי שמאפשר לציבור לאתר את כספו שלו בצורה קלה ויעילה יותר.

חסכתם כסף אבל אין דו"חות או ודאות היכן?

במקרים שאדם חסך כספים לקופת גמל, פנסיה, ביטוחים שונים וכדומה אך אין בידו מסמכים שמציינים במסגרת איזה גוף פיננסי החיסכון נעשה או כל עדות רשמית לקיומו, בהנחה שאותו אדם זוכר שהפריש כספים לטובת חיסכון כזה או אחר, ניתן לפנות לפתרונות הבאים על מנת לנסות לאתר את הכסף המגיע:

שליחת דו"חות תקופתיים על חסכונות

הגופים המוסדיים שמנהלים חסכונות למיניהם בישראל חייבים על פי חוק לשלוח בכל שנה לפחות דו"ח תקופתי על מצב החשבון של הלקוחות. דו"ח זה נשלח לרוב עד סוף מרץ של השנה העוקבת ומפרט את מצב החשבון לשנה הקודמת. הדו"ח הוא אינדיקציה לקיומו של חיסכון וכן כולל את כל הפרטים הפיננסיים אודותיו. לגבי חסכונות אבודים מהעבר, הגופים המוסדיים הפיננסיים הללו חייבים לשלוח דו"ח רבעוני גם ללקוחות לא פעילים שיש להם יתרה כספית של מעל 50,000 ש"ח.

נקודות חשובות לגבי גופים מוסדיים פנסיוניים

חסכונות אבודים מהעבר בחשבונות בנקאיים

קיימים מקרים של חשבונות בנק לא פעילים שיש בהן תכניות חיסכון או כספים, של בעל החשבון עצמו או יורשיו. על מנת לברר זאת הדרך הפשוטה ביותר היא פנייה אישית להנהלת כל אחד מהבנקים ובירור לגבי קיום חשבון או כספים על שם מסוים. הבנקים רשאים לגבות עמלה/תשלום על פעולת איתור כספים או חשבונות שכזו.

בשוק הישראלי ישנן חברות מקצועיות שמתמחות באיתור חסכונות אבודים מהעבר והן עושות זאת תמורת אחוז מהכספים שנמצאים ו/או דמי טיפול קבועים.

Exit mobile version