Site icon קופת חיסכון – פורטל השקעות, קרנות, פנסיה

פיקדונות בבנק

מבין כל האפשרויות שקיימות להשקעה של כספים או אחזקת כספים בבנק, פיקדון בנקאי נחשב לרוב הדרך הבטוחה ביותר שלא כוללת כמעט שום סיכון לכסף עצמו, בצורת פיקדון בנקאי הלקוח גם מקבל או מרוויח אחוז כלשהו של ריבית על הסכום שנמצא בפיקדון, אך אחוזי הריבית נמוכים מאוד לרוב ולכן מבחינת אפיק השקעה מדובר על אפיק מאוד סולידי ועם רווחים נמוכים מאוד.

כמו לשים בכספת של הבנק

במרבית המקרים, כסף ששמים במסגרת פיקדון בנקאי הוא כמו לשים את הכסף בכספת של הבנק למשמרת, כאשר במועד בו רוצים למשוך את הכסף או במועד שנקבע מראש שבו מסתיימת תקופת הפיקדון מקבלים מעבר לסכום המקורי שהופקד גם ריבית כלשהי שהיא הרווח על הפיקדון.

זוהי צורה בטוחה של חיסכון ושמירה על הכסף (ברוב סוגי הפיקדונות) מכיוון שאין השקעה כלשהי במניות או איגרות חוב שהתשואה עליהם עלולה להשתנות ואף להיכנס להפסדים, הכסף נמצא בבנק לתקופה מוגדרת.

ישנם סוגי פיקדונות שיפורטו בהמשך שמכילים בתוכם סיכון מסוים אך על פי רוב פיקדון בנקאי הוא בטוח וקבלת הקרן המקורית, סכום ההפקדה המקורי, מובטחת. כמו כן, במרבית הסוגים של פיקדון בנקאי אחוז המס שעל הלקוח לשלם על הרווחים המעטים שכן נצברו הוא מועט לעומת מס על רווחי הון בבורסה.

פיקדון בנקאי – סוגים אפשריים של פיקדונות

הבנקים המסחריים מציעים מגוון רחב של פיקדונות לקהל לקוחותיהם, הבנקים שואפים גם שחלק מכספי לקוחותיהם יוחזקו בצורה של פיקדון בנקאי כי כך הבנק מקבל כסף אל תוך המערכת שלו ואותו כסף לא נמצא בסיכון גבוה של השקעות מצד הלקוח כמו במניות או אג"ח קונצרניות למיניהן, כמובן שבכך אין שום סכנה לסכום ההפקדה עמו שנמצא בפיקדון והלקוח תמיד יקבל אותו בתום מועד הפקידון.

Exit mobile version